28 avgust 2007

Timo vs. Ledeni čaj

Da ne bo preveč napetosti: premagal sem ga! In to ni bil navadni ledeni čaj, to je bil 1.5 literski osebek. Najprej sem ga ničkolikokrat pomečkal pod (zadnjim) kolesom, potem sem nekoliko spremenil tehniko in uspel mi je preskok brez dotika, ki sem ga ponovil še ene trikrat preden sem omagal od utrujenosti.

Da ne bo nesporazuma o mučenju, Ledenemu čaju sem najprej izpraznil vsebino ;)

26 avgust 2007

Bunny hop napreduje :)

Včeraj sem skakal čez 2-3 cm debelo palico, danes pa ta malo plastenko od fante. Jutri preskakujem klasično plastenko (1,5 L). Me je že bilo strah, da mi sploh ne bo uspelo, ampak z napredkom sem zadovoljen. Prav tako me ne bolijo več roke, kot so me na začetku.

Fino fino :D

Aja pa imam še vizijo za prihodnost. Ko bom obiskoval predavanja na faksu, bom vedno na poti malo vadil in do konca leta bom morda lahko že skočil 20-30 cm :) Ni ravno blizu svetovnega rekorda ki je okoli 1.20 m ampak zame je velik.

24 avgust 2007

MTB - Krim

Moja prva tura s sovoznikom, ki sliši na ime Matic :)

Večjih posebnosti ni bilo, saj sva se odpravila kar po avtomobilskem makedamu tako navzgor, kot tudi navzdol. V obe smeri je bilo večinoma lagodno in počasno - celo spust je bil dokaj počasen in je trajal cele pol ure, kar je tudi najdaljši spust, kar sem jih kdaj opravil. Podatki iz števca pa so sledeči: pot - 32 km, čas - 2:30, max hitrost - 48 km/h

Slik pa ni, ker čakam da jih matic posreduje.

05 avgust 2007

Morje

Odšel sem za dva tedna

01 avgust 2007

Bunny hop

Zdaj, ko vem da se tako imenuje, sem bil celo deležen napredka. Nisem se uspel organizirat za kako turo ali pa se mi ne da. Zato pa sem se odločil, da grem le na Rožnik in medtem vadim bunny hop. Ne vem več kje sem izbrskal njegovo ime, ampak potem mi je google hitro poiskal ogromno uporabnih informacij. Tudi danes (pišem za včeraj) sem našel nove napotke in celo video ponazoritev. Sedež mora biti čim nižje, najbolje pa je trik razdeliti na dva dela in vaditi vsakega posebej. Mi je pa uspelo nekaj centimetrov že brez tega. Je pa res da me roke bolijo ko hudič :D Ne vem, morda premalo tehnike in preveč naprezanja? Če gre človek gledat posnetke na internetu zgleda tako zelo enostavno... pa ni. Z BMX-om gre sigurno lažje, ker je ravno namenjen za take naloge, gorsko kolo je pa težje in manj okretno. Poleg tega so različne informacije, nekaterim je lažje s trdakom, drugim pa s fullyjem. Če nimaš tehnike je fully po mojem boljša izbira.
Kakorkoli, bil sem vsaj malo uspešen, bolje nekaj centimetrov kot nič.

Mtka mi je avto parkirala pod lipami, pa ravno včeraj je bil v avtopralnici :S (iz lip se cedi nek med in je ves avto pikast in lepljiv...)

Komur ni jasno kaj je bunny hop, tule je link do razlage (pa tud youtube je radodaren z razlago).

Če koga zanima si lahko pogleda tudi dober tutorial za bunny hop.