12 maj 2010

The end is near!

Resno. Že nekaj časa verjamem v propad trenutne "civilizacije", ampak vse kaže, da se to utegne zgoditi že zelo kmalu. Ne bi vedel točnega datuma, se pa zna zgoditi, da bom priča tej apokalipsi. Seveda če me prej ne doleti reciklaža.

Znamenja so več kot očitna, samo uokviriti jih nočemo. Na domači politični sceni kujemo v zvezde konzervativne politike, ki so bli pred 20. leti zapriseženi komunisti (janša), za glasnika resnice in pravičnosti imamo človeka, ki je edini v parlamentu zaradi nekaterih svojih kriminalnih dejanj sedel v zaporu (jelinčič), pljuvamo pa po županu, ki nas je vsaj delno rešil kovinske nesnage po naših žepih in denarnicah (Jankovič; kartice urbana). Včeraj so ga na kanalu A skoraj križali, češ da jim odreka ustavno pravico do plačevanja z Evri. Dobro da lahko na vlake in letala še vedno pridemo zgolj z gotovino (kdo sploh hoče kupovat karte...). Ker teli avtomati za urbane so popolnoma bedasti, kamorkoli stopiš se ob enega spotakneš, obup!

Anyway, ljudje so na robu preživetja, potem pa nek frajer zavozi podjetje, si poleg visoke plače nakaže bogato nagrado in odpravnino, ter gre v naslednje podjetje. Ljudje pa na cedilu. Cele dneve se jezimo kako nam Avstrijci kradejo koroško, Hrvati morje/istro/itd, Italijani Trst...

Bližnja država čez noč na skrivaj bankrotira in potegne še pol sveta zraven. Največjo velesilo vodi črni odrešenik brez rok in nog (pa zato z veliki usti). Najmanj razvite države imajo prostorsko stisko zaradi velikih količin jedrskega orožja.

Saj ne vem kaj je bolje, umreti od preproste bolezni nekje, kjer zdravniška pomoč sploh ne obstaja, ali imeti vso možno zdravniško oskrbo, pa te zajebe nezainteresiranost zdravnika, neučinkovitost sistema, tako ali tako pa si preden se prebiješ skozi čakalne vrste zrel samo še za v krsto.

Najbolj škodljivi komercialni preparati (tobačni izdelki, alkohol, mastna prehrana) predstavljajo najvišjo stopnjo užitka, po drugi strani nam ni dovoljeno gojiti, kaj še le uporabljati starodavnih zelišč, kot je na primer marihuana. Prepovedali so nam jo, ker... nam hočejo le dobro! Ja... takle mamo.

Dez/informacije so bolj smrtonosne kot kdajkoli prej. Zanimivo kako dobro cvetita hkrati tako paranoja kot manipulacije. Človek bi mislil, da se bosta izničila, pa se dogaja ravno obratno. Njuna sinergija nas v najvišji prestavi pelje v propad. Kaos največje stopnje. Naši možgani so že okuženi, manjka samo še zadnja stopnja. Kot virus, ki se najprej infiltrira v celico in zgodba je zapečatena. Sledi le še namnožitev in razpad celice. Je pa to slepa ulica, ko so enkrat vse celice uničene ne more virus nikamor več.

Živimo v pomanjkanju kapitala, pa nas še kar uspešno prepričujejo, da je rešitev še večja potrošnja. Vsi smo zadolženi, tako ali drugače. Z vsako stvarjo, ki jo kupimo, si povečujemo dolg. Vsak dolg pa prinese negativne obresti, ki tiho in neusmiljeno iz ozadja skrbijo, da se celoten postopek ne zatakne. In tako se denar pretaka, prek naših duš in teles, pri vsej tej naglici pa ne opazimo, da veliko več damo kot dobimo.

Še bi lahko našteval, ampak se bom tako kot vedno, tako kot vsak vrnil nazaj v puščavo razkošja in zamižal.

1 komentar:

NuckinFuts pravi ...

http://rockpapercynic.com/index.php?date=2010-01-01
All we need to do is wait...