22 januar 2011

Kam bog pošlje splavljene otroke?

Cerkev se sicer prilagaja, ampak dajmo predpostavit, da je trenutno stališče tako, da je splav greh in umor. Torej ženska, ki gre narediti splav, gre v pekel. Ok. Ampak kaj se pa zgodi z zarodkom? Namreč če gre za umor, potem je zarodek že človek. In vsak človek ima dušo. Kam gre torej njegova duša, če še sploh ni imel prilike grešit niti se iti spovedati? Možnosti ni veliko. Lahko gre v pekel ali nebesa.

Scenarij 1: zarodek gre v pekel.
Kakšna je to pravica? Komaj je bil spočet, pa je že obsojen na večno trpljenje? Kaj pa če je bil spontan splav? Spontan splav je itak božja volja, se pravi ga je namenoma poslal v pekel, še preden bi lahko branil sebe in svojo vero.

Scenarij 2: zarodek gre v nebesa.
Bravo mami! Žrtvovala si sebe in svojemu otroku zagotovila nebesa! No, vseeno greš v pekel mami. Ne sprašuj zakaj jezusu ni bilo treba iti!

Takih miselnih eksperimentov je še mnogo. Veliko inteligentnih in ustvarjalnih ljudi tudi pokaže svoje izdelke na youtubu. Skoraj vsi poznamo Georga Carlina, ampak obstaja še veliko nadarjenih ljudi. Zelo hitro se jih najde, za orientacijo pa ponujam tule samo nekaj oseb:
Thunderf00t (super serija "why do people laugh at creationists" in drugo)
DarkMatter2525 (super animirana serija)

Vesel bom, če napišete kateri video posnetek ali uporabnik vam je najbolj všeč :)

Also, nekaj za pokušino:

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Tale video pripet v objavo je super. ^^ sicer mi je pa všeč tista (od DarkMatter) ko razlaga zakaj vesoljni potop ni mogel biti izveden. :D

ostalih pa (za enkrat) še nisem uspela pogledati. (: