25 maj 2007

Reportaža iz laboratorija

Po dolgem času sem imel budnico že ob 7. uri! Ni mi bilo težko, včeraj sem šel zgodaj spat. Posebnost pa je ta, da sem šel v študentski zdravstveni dom dat vzorec krvi, za raziskave glede ščitnice.

Sicer pa smo danes imeli zadnje vaje iz instrumentalnih metod analizne kemije. Na "srečo" smo imeli na urniku najdaljšo vajo, poleg tega nam je asistentka naložila še dvojno delo z dodatnim vzorcem. Ker aparatura zahteva svoj čas in se ne meni na nas uboge študente, smo se vmes zelo dolgočasili. Jure je ponovno povedal nekaj svojih prigod in šale na račun biblije (en zelo kratek odlomek je viden na začetku posnetka). Ostali trije smo bili malo skromnejši z besedami. Kmalu je večina kolegov zaključila z vajami in ostali smo popolnoma sami.

Že nekaj časa mi hodi po glavi ideja, da bi posnel dogajanje oziroma laboratorij na sploh. In tako so bile danes razmere idealne, da se lotim režije. V moji predstavitvi je vsaj ena napaka, in sicer ni nobenega masnega spektrometra (predraga zadeva za faks, no ja mogoče ga kje skrivajo), pač pa je samo absorpcijski/emisijski.


3 komentarji:

Calypsso pravi ...

Mam več komentarjou na tole tko da kr začnimo :)) :

1. Jure jao...
2. Sj ne da za pou stvari ne veš kaj je kej
3. Lise na stropu so zakon :)) vemo zakaj
4. Fuuul mate moderne in hitre naprave res...
5. A to je mišlen da ti tm vodo po pultu od dougcajta zlivaš :)) Zdej vemo od kod poplava v zgornjem nadstropju :>
6. Una s knofom je dobra loool jst sm skor umrla od smeha. Si predstavlam kšnga nouga študenta k prvič tm dela pa prtisne pa mu vn vrže tist pomoje more bit kr v šoku :)))
7. Če si že hodu po laboratoriju bi nam lahko vsaj povedu za kaj je kej k nam tko al tko nč to ne pove :P
8. Umivalnik je tak ko da bi se Strojanovi not kopal :/
9. Kwa je blo tist v kantici tako ko da bi en not kozlou :x
10. Ti v glavni vlogi ja pa niti vidl te nismo :P

Tim pravi ...

2. sm mel tremo... no ja pa tud sm že velik pozabu :D
5. una voda je še edina zabavna stvar tm k se pol lahko špricamo :)) (čeprov to se strogo ne sme delat!, k lahko bi bla not kislina ipd.)
6. ja za un knof sm se pozabu nardit neumnga pa presenečnga, bi blo še bl smešn :D
7. ja večinoma smo preverjal če majo vitaminske tablete res tok vitaminov kokr piše na embalaži lol (ok to so ble dve vaje, pol smo določal kok je kofeina v kavi in energijski pijači, kok ma sošolka svinca in bakra v laseh, kok je fluora v ustni vodici, kok je železa in fosforja v krvi...)
9. ej nimam pojma kaj je tm notr, v temu laboratoriju ma ena druga študijska smer vaje, k so baje itak mal nesposobni (je rekla asistentka), ej sam k so oni notr majo tko zakajen js res ne vem kaj počnejo, k bi na fronto pršu...
10. bistvo je očem skrito :P

M_S pravi ...

lol tole pa sm se nasmejov ob raznih dogodkih :D pa še igralska špica je tud zakon :D
drgač pa zgleda na trenutke kokr da bi se znašu sred II. SV nekje v kkšnem nemškem laboratoriju :P