18 julij 2007

Ni cajta, ni cajta...

Že nekaj časa se nisem nič javil. Imam več razlogov: izpiti, Katja, kolesarjenje, tenis, kulinarika... Na računalniku sem toliko, da pregledam novosti na izklopu in viji, msn me ni že dolgo videl. Danes pa je prelomni dan. Uspešno sem opravil izpit iz fizikalne kemije, pisni in ustni (bolje 6 kot nič ^^,). Odvalil se mi je kamen iz srca, hkrati pa mi gre na smeh kako enostavno sem prišel skozi. Praktično v 3 dneh, sem se "naučil" reševati praktične naloge in teorijo. Je pa res, da so mi bile zvezde naklonjene, če ne se nebi izšlo. Večino vprašanj sem rešil s pomočjo logike in znanja pri drugih predmetov (pisni del), potem pa sem v enem dnevu (popoldnevu, bolje rečeno 3-4 urah) predelal vso teorijo in na srečo je zadostovalo. Končno sem imel za spremembo več sreče kot pameti!

In tako sem dosegel moj najslabši uspeh do sedaj na faksu. Gnila ocena iz predmeta: 6/6. Ampak se ne sekiram, še vedno sem znotraj mojega načrta 8) Ostala sta mi torej še dva izpita za septembra (+ ustni zagovor atomov kadarkoli -> ne preveč zahtevno). Poleg tega sem od kolegov zvedel, da si lahko veliko časa prihranim, če se pri učenju osredotočim na stare izpite. Same snovi je sicer kar precej in zaradi te informacije bom imel sedaj veliko manjše skrbi.

Lahko pa omenim še mojo zadnjo MTB turo, ki je bila v ponedeljek. V največji vročini (33°C) sem se že rutinsko lotil Toškega Čela. Le da sem se tokrat odpravil iz vrha proti Šentvidu. Pot je zelo pestra, gre dol in gor, čez korenine in skale, tudi blato. Nisem pa bil pretirano navdušen, preveč tresljajev za moj okus, oziroma preslabo vzmetenje kolesa. Bilo je naporno ampak se je splačalo. Za nekatere je to nečloveško garanje, meni pa pomeni najglobji počitek :) Dejansko sem si "napolnil baterije" in brez tega nebi zdržal cel dan učenja teorije, ki je sledil (za moje razmere pomeni cel dan = max 4 ure). In na koncu se mi je le izšlo. Presenetljivo dobro je držal horoskop v vikend magazinu ta teden :D

Takole, počutim se super, zvečer greva z Matice spet igrat tenis (če bo po sreči), malo me matra glavobol te dni zaradi visokega pritiska ampak bo že.

Vse najbolše Neji za rojstni dan!

Sicer pa že z veseljem pričakujem 6. avgust, ko s Katjo odpotujeva na morje v Bunculuko :)

Baška, hir aj kam!!!

Ni komentarjev: