22 oktober 2007

Volitve 2007

Najprej naj opozorim, da politike ne spremljam zelo aktivno, prav tako je nisem v preteklosti. Poznam pa določena dejstva in imam nekaj zdrave pameti.
Petrle - nasmejan, ljudski človek, čebelar, igra na orglice, in kar je "najmanj" pomembno, o ničemer nima lastnega stališča, če pa že ima, je brez logike.
Türk - prvič ko sem slišal zanj, mi je šlo na smeh ob pomisleku, da bi imeli za predsednika TURKA :D No potem sem malo spremljal ta soočenja na TV in se mi zdi v redu kandidat na prvi vtis, je pa res da njegovega ozadja in preteklosti ne poznam prav nič.
Gaspari - oh... zgleda kot da bo ravnokar umrl. Pa svojo resnost pol še utemeljuje, kako da je predsednik resna funkcija. Odločitve morajo bit resne, ne pa da se obnašaš ko da si na pogrebu jebote! Ampak tudi njega ne poznam razen iz teh soočenj, tako da ne poznam ozadja.
Jelinčič - po svoje zmagovalec volitev. Na žalost. Pri njegovih volivcih pa res pride do izraza naivnost ljudi. Vsepovprek na internetu berem znova in znova: "Jelinčič je car, on si upa, pove resnico, bi poveču Slovenijo - predvsem proti Hrvaški..."
Najbolj je zanimivo, kako Jelinčič razlaga o raznih spletkah in lažeh. Zakaj je zanimivo? Ker mu pol Slovenije verjame :D In kaj je še bolj zanimivo in se polovica Slovenije ne zaveda? Da je Jelinčič največji LAŽNIVEC in SPLETKAR v celotni zgodovini slovenske politike!
Svaka čast Jelinčiču da je prepričal teh 20% (če bi lahko volili tudi mladoletni, bi imel vsaj še 10% več). Človek ne more, da ga ne občuduje. Druge obtožuje stvari, ki jih prav on počne, narod pa verjame. In kot je bilo pričakovati je bil njegov komentar na volitve tak: "Jaz bi nedvomno zmagal, če nebi bilo zarote proti meni, saj so me mediji 15 dni kampanje ignorirali". Ok besedo zarota sem dodal sam, da bolj jasno do izraza pride njegovo sporočilo. Spomnimo se njegovih voženj pod vplivom alkohola. Ko bi mu moral biti odvzet je uveljavil imuniteto, govoril pa je tudi kako so ga skušali neznani atentatorji zriniti iz ceste. Right... potem so ga pa še marsovci ugrabili ali kako?
Dream on.Bil je tudi v veliko postopkih za kazniva dejanja, ampak se vedno nekako izmaže. Kaj pa njegova izobrazba? Koliko časa je trdil da ima diplomo, pa jo še do danes ni dobil. In če smo realni, ali ni že malo prestar za večnega študenta? Vsaj tak veleum kot naj bi on bil. Seveda je potem tu še njegov naziv Plemeniti. I mean come on... kaj mora biti narobe s tabo, da si dodaš tak naziv :D Kao naziv njegovih prednikov, ja seveda jaz sem pa Ludvik XIV. Ampak ne, ljudi to sploh ne zanima. Samo da pljuva po drugih kandidatih pa so navdušeni. Saj ne rečem, Jelinčič ve veliko o zgodovini, pravilno je da se KAO zavzema za državni interes in še kaj. Toda nekaj dobrih lastnosti ne more barabe spremeniti v svetnika. In če bi Jelinčič bil izvoljen za predsednika države nebi bilo nobene koristi s Piranskim zalivom in ostalimi mejami s Hrvaško. Čeprav je to vizija mnogih volivcev in mladoletnih oseb, predvsem skinov. JELINČIČ NEBI NAREDU POL KURCA NIČ! Prvič zato, ker nima pooblastil. Drugič pa zato, ker nebi noben resen politik podlegel njegovemu nastopaštvu. V politiki vlada diplomacija, ne pa "prevlada močnejšega/agresivnejšega". Ampak ne, ljudje vse dojemajo na nivoju ulice in mislijo, da bi Jelinčič dobil Piranski zaliv, tako kot grupa čefurjev dobi vsak vikend par novih mobitelov. Ker ostali politiki se pa ne zavzemajo za državni interes ali kako? A je že kdo slišal za arbitražo? Zakaj bo prišlo do nje? Zato ker fakin ne sprejmemo Hrvaških pogojev sporazuma! In kaj bi Jelinčič lahko tukaj več dosegel? Kot predsednik države itak nič, kot predsednik vlade bi pa v najboljšem primeru dosegel isto. (Pa ne rečem, da je Janša kej posebej dobrega za Slovenijo). No tako, kaj pa drugi argumenti? "Jelinčič je car" - ne to pa ne bo držalo, on je Plemeniti ne pa car :D "Jelinčič si upa" - ja si upa, predvsem širiti laži :) "Jelinčič pove stvari tako kot so in ne olepšuje zadev" - ja, po svoje je res da je direkten, ampak glede na to da je pri njemu 50% laži in 50% resnice, se res ne moreš zanašat na nič kar on pove.

Aja pa jaz spadam med tiste, ki "nimajo pravice" komentirat volitev, ker nisem oddal svojega glasu. To pa zato, ker po moji oceni nima pomena kdo je predsednik države, vsaj ne za narod. No jasno da ne more bit to kdo od Strojanovih ali pa recimo Cimerotič, ampak v mislih sem imel da je vseeno kdo izmed vodilnih kandidatov.

6 komentarjev:

Calypsso pravi ...

No dejmo se pomirit :) Se mi zdi d si se kr mal razkuru :P

Tim pravi ...

Ah kje ^^

M_S pravi ...

Klub temu, da tok laže pa medtem pove še največ resnice. Vem jst o tem kokrat se je zanašal na imuniteto in tud ni za predsednika, ker bi bil bolj za obrambnega ministra.
Drgač pa ko si napisu "V politiki vlada diplomacija, ne pa "prevlada močnejšega/agresivnejšega"" ne bi ravno rekel, če pogledam svetovnega predsednika Busha :P hehe
Itak pa jelinčiča slovenija potrebuje kot politika, ne pa kot predsednika, ker politika rab enga tazga človeka, da mal meša štrene tm notr :)

Tim pravi ...

Ja sej sm hotu napisat da bi se Jelinčiča kvečjem z Bushom lahko primerjal, zdej če se teb zdi to dobr pol ne vem kje maš glavo. Bush si lahko prvošč bedarije ker ma najmočnejšo vojsko na svetu, mi mamo pa una dva pilatusa pa še to kdaj kkšn dol pade...

Tim pravi ...

Da pa predsednik sam drek/štrene meša pa tud ni nobene koristi... to lahko vsaka budala. Point politikov je da so konstruktivni, kar pa jelinčič defenitivno NI

M_S pravi ...

Ma jst itak nism za to, da bi bil Jelinčič predsednik. Za mene itak noben izmed teh kekcov ni primeren. Pač predsednik v naši državi samo predstavlja državo in pač tko kokr si ti reku, nima nobenih pravic :)
Nism reku, da bi jelinčič kot predsednik mešov štrene ampak kot politik. MIslm sj sm se itak narobe izrazu. ne mešov štrene ampak pač včasih stegnejo jezik prav v njegovi SNS, da se le mal premakne kkšna zadeva oz. da javnost postane pozorna na tisto stvar.