13 november 2007

Kar bo pa bo

Današnji post bo povsem spontan. Dobil sem občutek, da bi lahko kaj napisal na blog in evo me. Ne vem še o čem bi pisal, ampak se bo že našlo, bom malo nakladal :)
Najprej lahko pojamram, da sta za menoj kar naporna dneva. Dvakrat laboratorijske vaje, dolgočasna predavanja, predstavitev seminarske naloge in celo telovadba. Največji izziv pa me še čaka, to je piflanje kvantne mehanike. "Jutri začnem" pravijo ^^
Kot zanimivost lahko povem, da sem danes izkusil tako imenovan tihi pink ponk. Z mojim soigralcem sva namreč v celi uri igranja spregovorila samo sledeči dialog:
"A maš žogco?"
"Ne.."

-> tole je mimogrede ukraden smajli iz izklopa prav tako kot tale ->

Treba bit mal "hekerja". Kaj se je zgodilo zadnje cajte... ja Türk. Marsikdo govori, da se je zgodil bolj poraz desnice kot zmaga levice. Verjetno je res nekako tako. Itak je pa bilo jasno kdo bo predsednik, takoj ko so bili znani rezultati prvega kroga. Kaj pričakujem od novega predstavnika države? Nič :) Aja pa baje je Janša užaljen, ker se je kao preveč pljuvalo po desnici (oz. vladi). Smeh :D Ta poteza ga bo stala še tistih nekaj podpornikov, ki jih ima. Tako kot je Petrleta blatenje Türka stalo vsaj solidnega rezultata. Ampak to pač ljudje počnejo, ko jim voda teče v grlo. Smo se pa že tako ali tako prenaslišali Drnovškove frulice, da bi sedaj poslušali še Petrletove orglice naslednjih 5 let. Ah dovolj o politiki. Naj končam s citatom N'tokove pesmi: "... ker ne verjamem v demokracijo in ona ne verjame vame..."

Vreme, o to je dobra tema te dni. Ne, resno. Kje so sedaj vsi "razsvetljenci", ki si v krikih groze stopali iz kinodvoran, ko se je predvajala Neprijetna resnica. Oziroma jaz si rečem, neprijetna neresnica. Rekordno topla zima 2006/2007 je bila vsem tem paranoikom jasen znak, da ne bomo nikoli več videli snega. In kako so zadeve nekaj mesecev pozneje? Zima je še več kot mesec pred nami pa so temperature že pod ničlo. Spet bo rekordno topla zima kajne? Dajte no mir, gledate en film pa že veste vse. Vremenske spremembe prihajajo, to brez dvoma, ampak o celi zadevi ne vemo prav veliko. In kdorkoli se izdaja, da ve RESNICO je navaden klovn. Še huje, prevarant. Pa smo spet pri politiki, moči in denarju. Al Gore, kajpada. Tako kot Jelinčič piha na dušo vsem primitivnim ksenofobom. Kaj je nauk zgodbe? Ljudje božji (božji, hehe), ne verjet vse kar vam rečejo. No, razen meni :P
Mislim, zdej en dan sem dobil mejl, ki mi od Bill Gatesa obljublja ogromne vsote denarja, če mail pošljem naprej. To je prav parodija na človeštvo. Pa recimo Top Shop... pravzaprav reklame na sploh. Kaj se dogaja? Ljudje se zavedajo naivnosti ljudi in to s pridom izkoriščajo. Tudi sam sem v razcepu, naj spodbujam narod k razmišljanju ali naj še jaz s prevaro pridobim svoj kos pogače od naivnežev? Zaenkrat bom s pogačo še počakal :))
Seveda pa se moram spotakniti tudi ob religijo. Ta zadeva je nekoliko bolj kompleksna, ker v resnici vera ni samo stvar posameznika, ampak stvar vzgoje, okolja v katerem je odraščal in mnogih drugih dejavnikov. Zato nimam nič proti vernikom. Ampak... poglejmo si podobnost med naslednjima primeroma:
"... če pokličene v naslednjih 15 minutah dobite brezplačno v kompletu še 37 komadov!"
"... če boš pokoren vernik, boš šel v nebesa..."

Če ne vidite podobnosti si pa poglejte razliko, v prvem primeru namreč res dobiš, kar ti je obljubljeno :D Itak pa vsak, vernik ali ateist, vsako sekundo svojega življenja krši vsaj eno od neizpodbitnih 10 zapovedi tako da... se vidimo v peklu :P

Hm... zanimivo koliko nakladanja imam na zalogi. Vidim da bo počasi dovolj, tako da lep pozdrav!

2 komentarja:

Calypsso pravi ...

hehe pa si res nakladu sam je kr zanimivo branje tole tvoje nakladanje. Veš spet sm zamudila prvo uro.. damn grem vn in mi bus spelje again. Well fuck. Pa ja topla zima skor mi je rit dol padla pa sam 2 min sm bla zuni.. poleg tega mamo pa sneg O_o Aja and one more thing. Veš kwa je najbl smešn pri vernih ljudeh? Da so tako zlo verni da niti resnice nočejo slišat.. aja pa morm te razočarat mislm da si zgubu svoje verne bralce :)))) kamenjal te bodo ti povem!!! (piše u bibliji :/)

Tim pravi ...

Jah za njih je resnica tisto ob čemer so odraščali. Tko kot posvojen otrok bo mel vedno rajši svoje krušne starše, ki so mu stali ob strani celotno otroštvo, kot biološke ki se recimo pojavijo na njegovem 30. rojstnem dnevu. Težko je sprejet neki novga, če si bil drugače vzgojen.
Pa po mojem me ne bo noben kamenjal, ker sm čist nesovražno izrazu svoje mnenje :)